Cumpărăturile online din străinătate sunt cu până la 50 % mai ieftine decât cele din România

cumparaturile din strainatate sunt mai ieftine

Globalizarea înseamnă foarte multe lucruri, însă în cazul de față poate însemna bani mai puțini dați pentru același produs sau, în unele cazuri, pentru produse de mai bună calitate. Iată de ce merită să dai o tură și prin magazinele online din străinătate înainte de a-ți cumpăra ceva.

Produsele vândute de magazinele online din străinătate sunt de multe ori la jumătate din prețurile românești, motiv pentru care tot mai mulți români preferă să cumpere de afară, chiar dacă trebuie să plătească și taxe vamale.

Un studiu arată că 44% dintre cei participanți, clienți ai magazinelor online, spun că au găsit marfă mai ieftină în străinătate. 17% au afirmat că gama de produse este mai variată în străinătate.

Românii preferă cumpărăturile din țările Europei vestice, SUA și China. Iată câteva exemple: dacă dorești să cumperi jucării, în magazinele din China le găsești cu 75% mai ieftin decât în România. Aparatele electronice le poți găsi cu 40% mai ieftin în SUA, iar produsele cosmetice sunt cu 40% mai ieftine în Germania și SUA.

Taxe suplimentare care se pot adăuga la prețul produselor achiziționate:

  • taxa de transport
  • la produsele de peste 50 de euro se plătește TVA
  • taxe vamale la produse de peste 150 de euro dacă acestea provin din afara Uniunii Europene, în funcție de reglementările TARIC

Leave a comment